ГоловнаСвіт

Британських чиновників попередили про загрозу секс-шпигунства у РФ і КНР

Співробітники ФСБ та китайських спецслужб можуть спробувати заманити британців в ліжко з метою шантажу

Британських чиновників попередили про загрозу секс-шпигунства у РФ і КНР
Фото: scsgroup-consult.com

Міністерство оборони Великобританії оприлюднило документ, в якому закликало високопоставлених чиновників уникати інтимних стосунків із дівчатами під час роботи у Росії та Китаї через загрозу подальшого шантажу.

Про це повідомляє The Sunday Times.

З документа випливає, що співробітники ФСБ і китайських спецслужб можуть спробувати заманити британських чиновників у ліжко з метою подальшого шантажу. При цьому наголошується, що так звані медові пастки (honeytrap), які активно використовувалися спецслужбами СРСР, можуть розставити як для чоловіків, так і для жінок.

Так, один із високопоставлених військових чиновників на умовах анонімності розповів виданню про те, як його намагалася спокусити у Санкт-Петербурзі 30-річна блондинка. За його словами, потрапивши у готельний номер чоловіка, вона почала фліртувати і розповідати про свою любов до старовинних британських спортивних автомобілів. Така поведінка дівчини здалася військовому чиновнику, чиїм хобі були саме такі машини, підозрілою, і він попросив її піти.

Військове відомство Великобританії відмовилося від коментарів з приводу наявності та змісту документа.

Відносини між Великобританією і Росією погіршилися на тлі конфлікту на Донбасі. Так, раніше Великобританія звинуватила Росію в порушенні суверенітету України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram