ГоловнаСвіт

Британський таблоїд повідомив про запобігання замаху на королеву

Про затримання підозрюваних у підготовці терактів повідомляється у звіті Скотланд-Ярду

Британський таблоїд повідомив про запобігання замаху на королеву

Британська поліція запобігла замаху на королеву Єлизавету II, затримавши чотирьох ісламістів, пише таблоїд The Sun.

Терористи, як стверджує видання, планували вбити Єлизавету II у п'ятницю під час заходів, присвячених Фестивалю пам'яті Королівського британського легіону на честь загиблих у війнах і збройних конфліктах. Злочинці, за інформацією The Sun, планували напасти на неї з ножем у Королівському Альберт-холі, при цьому не виключено, що у них була і вогнепальна зброя.

Поліція затримала чотирьох підозрюваних у віці від 19 до 27 років, а також провела кілька рейдів у західній частині Лондона і графстві Бакінгемшир. За інформацією The Daily Mail, наймолодшого з чотирьох підозрюваних - 19-річного Юсуфа Саїда - було заарештовано в будинку його матері в Хай-Вікомі. За деякими даними, він нещодавно повернувся з поїздки до Пакистану. Найстаршого з підозрюваних узяла поліція в Саутхоллі. Двох інших затримали в Хаунслоу та Аксбриджі. Всіх чотирьох було доставлено в поліцейський відділок у центрі Лондона, де їх допитали.

Про затримання підозрюваних у підготовці терактів повідомляється у звіті Скотланд-Ярду, однак про їхні зв'язки з підготовкою замаху на королеву нічого не сказано. В операції, як заявили в поліції, брали участь бійці контртерористичного підрозділу, агенти MI5 та інших спецслужб.

Саму Єлизавету II і прем'єр-міністра Девіда Кемерона, як пише The Sun, було поінформовано про замах, що готувався. Водночас у Букінгемському палаці вирішили не скасовувати участь королеви в офіційних заходах.

Чи були пов'язані підозрювані з угрупованням "Ісламська держава", не повідомляється. Раніше у ЗМІ з'являлася інформація про те, що ісламісти, які воюють в Іраку і Сирії, планують організувати теракти в Європі та США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram