ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Обама закликав Іран до спільної боротьби з "Ісламською державою"

США пов'язують співпрацю з Тегераном з прогресом у переговорах щодо іранської ядерної програми

Обама закликав Іран до спільної боротьби з "Ісламською державою"
Обама
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама закликав владу Ірану до співпраці у боротьбі з терористичним угрупованням "Ісламська держава".

Про це повідомляє euronews.

При цьому американський лідер нагадав, що позиція США з питань двосторонніх відносин залежить від реалізації Тегераном угоди із Заходом щодо своєї ядерної програми, якої мають досягнути до кінця листопада.

Свої вимоги Обама виклав у приватному листі на ім'я духовного лідера Ірану, аятоли Алі Хаменеї, який раніше звинуватив США у створенні "Ісламської держави". Про лист стало відомо від довірених осіб президента. Понад те, це вже четверте послання такого роду, направлене Обамою за неофіційними каналами на адресу Хаменеї. Основна мета таких повідомлень - заручитися підтримкою Тегерана в боротьбі проти "Ісламської держави", яка загрожує стабільності Близького Сходу.

"Між нашими країнами давно встановилася тенденція до взаємної недовіри. Залишається питанням, чи зможе іранське керівництво зробити правильний вибір: на користь своєї країни, свого регіону і всього світу? Ми з'ясуємо це в найближчі кілька тижнів", - йдеться в посланні.

США пов'язують співпрацю з Тегераном і скасування чинних санкцій із прогресом на запланованих на ці вихідні переговорах щодо іранської ядерної програми.

Нагадаємо, раніше цього тижня Іран висунув "шістці" умови щодо ядерної угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram