ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Держдумі запропонували звільнити співробітників СК РФ від штрафів за порушення ПДР

Виняток передбачено лише для випадків, коли слідчий їхав п'яним

Держдумі запропонували звільнити співробітників СК РФ від штрафів за порушення ПДР

Співробітників Слідчого комітету Росії можуть звільнити від адміністративного покарання за порушення правил дорожнього руху.

Відповідний законопроект підготував комітет Держдуми з держбудівництва, повідомляє "Коммерсантъ".

За порушення працівників СК каратимуть дисциплінарними санкціями: доганами та зауваженнями. Якщо порушення передбачає позбавлення прав, рішення про відправлення матеріалів до суду прийматиме керівник слідчого органу.

Зазначають, що виняток зроблять для випадків, коли слідчий їхав п'яним. При цьому він нестиме відповідальність "на загальних підставах".

У пояснювальній записці до документа, опублікованій на сайті Держдуми, зазначають, що співробітники СК поряд із співробітниками прокуратури та суддями є учасниками кримінального судочинства та нерідко розглядають справи стосовно співробітників правоохоронних органів. Тож за нинішньої системи притягнення слідчих до відповідальності за порушення ПДР вони виявляються "не забезпечені достатньо гарантіями професійної незалежності".

Читайте: Держдума може ввести 22 додаткові податки

Слідчий комітет існує в Росії із 2007 року. Його співробітники, зокрема, розслідують убивства, викрадення людей, податкові злочини, злочини, скоєні особами з особливим правовим статусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram