ГоловнаСвіт

Держдума може ввести 22 додаткові податки

Нові податки повинні компенсувати доходи, втрачені урядом через відмову від податку на продаж

Держдума може ввести 22 додаткові податки
Фото: obozrevatel.com

Держдума Росії може запровадити податки на 22 види діяльності. Діяльність малих підприємців можуть обкласти місцевими зборами.

Відповідний законопроект доступний на сайті Державної думи.

Прийняті поправки до законопроекту про "податковий маневр" дозволять місцевій владі стягувати збори за 22 види діяльності. До списку входять торгівля, перукарні, таксі й інші послуги. Платити їх, як зазначає газета "Коммерсантъ", будуть зобов'язані до 70% малих підприємців.

Керівник експертного центру при апараті бізнес-омбудсмена Бориса Титова Анастасія Алехнович упевнена, що таке рішення лише збільшить податкове навантаження.

"Ми проти такої ініціативи, регіони і так втратили величезну кількість малих підприємств у зв'язку зі зростанням соціальних страхових платежів", - розповіла вона виданню.

Читайте: Думська опозиція зажадала визнати "Новоросію"

Місцеві збори запропонував увести прем'єр-міністр країни Дмитро Медведєв на Сочинському інвестиційному форумі. Тоді Медведєв також розповів про відмову від податку з продажу. Пропозицію про додаткові збори розглянули для компенсації доходів, які втратило уряд, відмовившись від введення податку на продаж.

Ініціатором пропозиції виступив голова думського комітету Андрій Макаров, член владної партії "Єдина Росія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram