ГоловнаСвіт

Більшість росіян не пустили б своїх синів воювати на Донбас, - опитування

Лише 12% росіян не вірять у загибель російських військових на сході України

Більшість росіян не пустили б своїх синів воювати на Донбас, - опитування
архив
Фото: www.facebook.com/bochkala

Понад дві третини росіян не пустили б своїх синів, якби ті заявили про бажання вирушити на Донбас воювати на боці проросійських сепаратистів

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного аналітичним центром "Левада".

На запитання "Якби ваш син вирішив поїхати воювати на стороні ополченців на сході України, як би ви до цього поставилися?" 68% респондентів відповіли, що спробували б відмовити. І тільки кожен восьмий підтримав би таке рішення своїх дітей.

Читайте: Росіяни не хочуть бачити ДНР і ЛНР у складі РФ, - опитування

Тільки 12% росіян, за даними цього опитування, не вірять у те, що російські військові гинуть на території України, а 41% респондентів заявив, що позитивно ставиться до діяльності громадських організацій, які складають списки загиблих солдатів і офіцерів. "Ми повинні знати правду про загибель російських військових, чи пов'язана вона з військовими діями на сході України", - відповіли вони. При цьому 9% опитаних вважали таку роботу "антиросійської діяльністю".

Офіційно Росія не визнає участі російських військовослужбовців у конфлікті на сході України. Проте регулярно повідомляють про добровольців і про кадрових військових, які воюють на боці сепаратистів.

Нагадаємо, 8 листопада повідомляли, що Росія продовжує нарощувати свою військову присутність на підконтрольних бойовикам територіях Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram