ГоловнаСвіт

У Таджикистані заблоковано доступ до Facebook

Вимогу закрити доступ до соцмережі висунув державний регулятор

У Таджикистані заблоковано доступ до Facebook
Фото: http://tsn.ua

Доступ до соціальної мережі Facebook заблоковано у Таджикистані.

Про це повідомляє 5 жовтня РИА Новости.

З вечора суботи в таджицькому сегменті цієї мережі від користувачів почали надходити повідомлення та коментарі про труднощі входу у Facebook. З другої половини неділі доступ до найпопулярнішої соцмережі в Таджикистані заблокували всі вісім інтернет-провайдерів Таджикистану, і користувачі входять туди тільки через анонімайзери або проксі-сервери.

Представник одного з інтернет-провайдерів на умовах анонімності повідомив агентству, що з приводу закриття доступу до Facebook було отримано телефонний дзвінок від державного регулятора - Служби зв'язку.

У зв'язку зі святковими днями з нагоди Курбан-Байраму коментар влади отримати не вдається. Експерти вважають, що чергове блокування популярної соцмережі, якою в Таджикистані користується понад мільйон осіб, пов'язане з публікацією в таджицькому сегменті Facebook заклику вийти 10 жовтня на демонстрацію-мітинг, спрямовану проти чинної влади. З липня поточного року в Таджикистані заблоковано доступ до YouTube, доступ до Facebook було обмежено або заблоковано двічі - в червні та липні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram