ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

"Ісламська держава" має намір засилати терористів до Європи, - ЗМІ

Американським розвідслужбам стало відомо про плани ісламістів

"Ісламська держава" має намір засилати терористів до Європи, - ЗМІ
боевики ИГ
Фото: EPA/UPG

Керівництво терористичної організації "Ісламська держава" (ІД) виношує плани щодо засилання своїх бойовиків до країн Європи під виглядом біженців.

Про це 5 жовтня повідомляє Deutsche Welle.

За даними видання, про ці плани стало відомо американським розвідслужбам, які розшифрували кодування переговорів між керівниками ІД. Під час прослуховування, зокрема, з'ясувалося, що групам терористів дорогою до Європи заборонено користуватися літаками через суворий контроль в аеропортах. Ці дані передали німецькі спецслужби.

Згідно з отриманими розвідданими, групи терористів у складі чотирьох осіб у потоці біженців з Сирії будуть прибувати до Туреччини, а звідти з фальшивими паспортами направлятися в країни Західної Європи, в тому числі до Німеччини. "На континент їх направляють для підготовки терактів і нападів", - йдеться в повідомленні Deutsche Welle.

На думку експертів, буде вкрай складно виявляти терористів у потоці біженців на сирійсько-турецькому кордоні, зазначає видання.

Терористичне угрупування ІГ, що має зв'язки з "Аль-Каїдою", на початку червня активізувалося в Іраку і Сирії. Скориставшись невдоволенням іракських сунітів політикою Багдада, воно розгорнуло масований наступ на північні і північно-західні провінції Іраку і захопило великі території, де оголосило про створення "ісламського халіфату". США створили коаліцію для боротьби з ІД, яка завдає авіаударів по позиціях угрупування в Сирії та Іраку, але президент США Барак Обама заявив, що не посилатиме наземні війська до Іраку для боротьби з ІД.

Як повідомлялося раніше у неділю, країни ЄС вимагатимуть посилення прикордонного контролю через бойовиків-ісламістів, які користуються свободою пересування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram