ГоловнаСвіт

Парламент Південної Осетії попросив президента визнати ЛНР

Луганські сепаратисти раніше заявили, що Цхінвал вже визнав незалежність ЛНР

Парламент Південної Осетії попросив президента визнати ЛНР
Южная Осетия
Фото: Wikipedia

Парламент невизнаної Південної Осетії звернувся до президента Леоніда Тібілова з проханням визнати незалежність самопроголошеної Луганської народної республіки.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Звернення одноголосно прийнято в середу, 18 червня, на останньому засіданні весняної сесії парламенту Південної Осетії п'ятого скликання.

У вівторок, 17 червня "глава" ЛНР Валерій Болотов заявив, що республіка Південна Осетія визнала незалежність ЛНР. Однак у МЗС Південної Осетії цю інформацію не підтвердили.

Самопроголошену Луганську республіку наразі не визнає жодна держава у світі. Референдум про самовизначення республіки провели 11 травня. Після референдуму "влада" ЛНР оголосили суверенітет і висловили бажання вступити до складу Росії, а також об'єднатися з самопроголошеною Донецькою народною республікою у так звану Новоросію.

Південна Осетія, була визнана Росією після військового конфлікту між Росією і Грузією у серпні 2008 року. З того часу Південну Осетію визнали ще сім держав, вона вважається частково визнаною державою.

Нагадаємо, Південна Осетія була визнана Росією у 2008 році, пізніше приклад РФ наслідували ще кілька країн (зокрема, Нікарагуа та Венесуела). Грузія, яка втратила контроль над Південною Осетією на початку 1990-х років, продовжує вважати її своєю територією. Міжнародне співтовариство переважно підтримує позицію Тбілісі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram