ГоловнаСвіт

Україні треба обрати законного президента, - Назарбаєв

Казахстанський лідер зазначив, що керівництво України весь час коливалося то в бік ЄС, то РФ.

Україні треба обрати законного президента, - Назарбаєв
Фото: EPA/UPG

Україні слід обрати законного президента, парламент і легітимний уряд, заявив казахстанський президент Нурсултан Назарбаєв, коментуючи ситуацію в країні під час брифінгу за підсумками саміту з ядерної безпеки в Гаазі.

Назарбаєв відзначив, що сьогодні спостерігається протистояння між західними країнами і Росією у зв'язку з ситуацією навколо Криму.

Висловлювання президента приведені в розширеному повідомленні прес-службою глави держави.

Казахстанський лідер нагадав, що в радянські часи Україна "мала дуже великий потенціал", її економіка була на другому місці після Росії.

"Але в останні роки політичне керівництво України весь час коливалося - то в сторону відносин з Європою, то з Росією, то участі в СНД, то ні. Фактично народ і країна виявилися розділені на дві частини. У результаті стався неконституційний державний переворот", - констатував Назарбаєв.

Він висловив переконання – головне завдання, що стоїть сьогодні перед Україною – це "повернення в правове поле, що означає проведення виборів". "Варто обрати законного президента, парламент і легітимний уряд. Потім на цій основі необхідно провести мирні переговори і спільно вийти зі складної ситуації", - сказав президент Казахстану.

Нагадаємо, позачергові вибори президента України призначені на 25 травня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram