ГоловнаПолітика

Кримські татари просять Туреччину, Казахстан і Азербайджан про допомогу

Ердоган уже запросив делегацію кримських татар в Анкару

Кримські татари просять Туреччину, Казахстан і Азербайджан про допомогу
Мустафа Джемилев
Фото: Макс Левин

Кримські татари просять президентів Туреччини, Казахстану й Азербайджану не допустити виходу Криму зі складу України.

Про це заявив в інтерв'ю азербайджанському виданню haqqin.az лідер кримських татар, екс-голова Меджлісу кримських татар, народний депутат України Мустафа Джемілєв.

"Наш народ одного разу був вигнаний зі своїх рідних земель, ми не хочемо повторення цієї трагедії. Тому ми звертаємося по допомогу до Ільхама Алієва, Абдулли Гюля і Нурсултана Назарбаєва. Не полишайте своїх кримських братів і сестер у цей складний час. Ми вимагаємо допомоги в усього світу. У Росії нам знову приготовано вигнання і репресії", - сказав він.

Джемілєв також сказав, що кримці готуються до масових акцій протесту і весь світ має підтримати думку корінного населення Криму, яке хоче залишатися жити в складі єдиної України.

За словами лідера кримських татар, прем'єр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган уже запросив делегацію кримських татар до Анкари для обговорення ситуації.

"Але зараз нам не потрібні обговорення, а потрібні реальні дії. Кримські татари ніколи не будуть жити в складі Росії, ми будемо всіма можливими засобами боротися за наші права", - сказав Джемілєв.

Нагадаємо, лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав ввести в Крим міжнародний миротворчий контингент сил безпеки ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram