ГоловнаСвіт

Air France попросила у пасажирів готівки для дозаправки

Сирійська влада відмовилася приймати оплату кредитною карткою.

Air France попросила у пасажирів готівки для дозаправки
Фото: EPA/UPG

Екіпаж літака французької авіакомпанії Air France, який було перенаправлено через Дамаск у середу, просив у пасажирів гроші, після того, як сирійська влада відмовилася приймати оплату за дозаправку літака кредитною карткою, повідомляє Reuters.

Інцидент стався ще в середу, 15 серпня. Спочатку лайнер повинен був приземлитися в столиці Йорданії, Аммані, однак, зрозумівши, що у літака не вистачає палива, екіпаж вирішив приземлитися в Дамаску. Так літак, який прямував з Парижа в Бейрут, був змушений сісти в Дамаску через заворушення в сусідній ліванській столиці. Як повідомляють, погроми влаштували рідні ліванських паломників, викрадених в Сирії, які перекрили дорогу до аеропорту.

Прес-секретар авіакомпанії заявив, що після посадки в Дамаску екіпаж спробував дозаправити літак, щоб продовжити політ у Ларнаки. Але коли пілоти спробували розплатитися пластиковою картою, з'ясувалося, що платіж не проходить. В результаті вони звернулися до 174 пасажирів з проханням зібрати $17 тисяч готівкою. Проте врешті-решт льотчики домовилися з сирійською владою про альтернативний механізм оплати. Як саме пілотам вдалося вирішити питання, невідомо.

Air France припинила рейси в Дамаск у березні у зв'язку з ескалацією насильства в країні. Крім того, відносини між Францією і Сирією залишаються вкрай напруженими після того, так як Париж висунув вимогу відставки президента Башара Асада.

Нагадаємо, Європейський союз ввів низку санкцій щодо Сирії, в тому числі заборону на рейси сирійської національної авіакомпанії. Таким чином, авіаперевізник не може висаджувати пасажирів в аеропортах ЄС, однак літаки авіакомпанії як і раніше можуть літати над країнами ЄС і здійснювати екстрені зупинки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram