ГоловнаСвіт

У Туреччину втекли ще 2400 сирійців

Країни, які приймають біженців, остерігаються гуманітарної кризи.

У Туреччину втекли ще 2400 сирійців
архивное фото
Фото: comments.ua

Близько 2400 осіб, зокрема двоє генералів, уночі втекли із Сирії в Туреччину, повідомляє Анатолійське інформаційне агентство.

Агентство зазначає, що група біженців складалася переважно з жінок і дітей із районів поблизу сирійських міст Алеппо і Ідліб, але загалом включала також 37 військовослужбовців. Зараз дев'ять осіб проходять курс лікування у шпиталі турецького міста Рейханлі.

Утім, МЗС Туреччини наразі не підтвердило звіту агентства.

Згідно з даними МЗС, перед останньою хвилею біженців у Туреччині переховувалися 47 500 сирійців. Наприкінці липня ця цифра становила 44 000.

Туреччина стурбована тим, що не зможе надати допомогу потоку біженців з економічної столиці Сирії Алеппо, де зараз вирують бої між силами президента Башара аль-Асада і повстанцями. Інші країни, які прихистили сирійців, також побоюються, що в разі подальшого зростання числа біженців може виникнути гуманітарна криза.

Антиурядове повстання в Сирії почалося в березні 2011 року. Правозахисники вважають, що за час 17-місячного конфлікту між повстанцями й урядовими військами загинули близько 20 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram