ГоловнаСвіт

В Італії ухвалили додаткову програму скорочення витрат

Прийняті заходи можуть підірвати популярність уряду Маріо Монті напередодні виборів.

В Італії ухвалили додаткову програму скорочення витрат
Фото: cit.ua

Італійський уряд ухвалив додаткову програму скорочення бюджетних витрат на 4,5 млрд євро на 2012 рік, повідомляє телеканал "Россия 24". Цей захід дозволить відкласти підвищення податків на першу половину 2013

За підсумками засідання кабінету міністрів, яке тривало понад 6 годин, вирішено зменшити кількість співробітників у держсекторі. Поступово число керівних посад скоротять на 20%, а рядових співробітників - на 10%.

"Наша мета - зменшити урядові витрати, зберігши в повному обсязі послуги, які надають населенню. Ужиті заходи дозволяють перенести збільшення ПДВ на 2% на липень 2013 р., хоча раніше ми планували підвищити його вже в жовтні цього року.

"Обсяг витрат зменшиться на 10,5 млрд євро 2013 р. і на 11 млрд євро 2014 р. Також уряд зарезервував 2 млрд євро на відновлення інфраструктури після нещодавнього землетрусу.

Скорочення стосуватимуться систем охорони здоров'я, також "під ніж" потраплять регіональні бюджети. Ухвалені заходи можуть підірвати популярність уряду Маріо Монті напередодні виборів, запланованих на квітень 2013 р. Профспілки держслужбовців мають намір домогтися скасування цих заходів і пригрозили страйками, якщо до їхньої думки не дослухаються.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram