ГоловнаСвіт

Греція не проситиме пом'якшити умови отримання фінансової допомоги

Прем'єр запевнив ревізорів із ЄС, МВФ і ЕЦІ, що зробить усе можливе, щоби прискорити структурні реформи.

Греція не проситиме пом'якшити умови отримання фінансової допомоги
Министр финансов Греции Янис Стурнарас
Фото: vestifinance.ru

Міністр фінансів Греції Яніс Стурнарас заявив, що не проситиме пом'якшити умови, на яких країна отримує фінансову допомогу в розмірі 174 млрд євро.

"Програму не виконують, і ми не можемо нічого просити від кредиторів, поки не повернемося в рамки програми. Світло в кінці тунелю є, але цей тунель довгий", - сказав він в інтерв'ю Financial Times.

Прем'єр-міністр Греції Антоніс Самарас у четвер запевнив ревізорів із ЄС, МВФ і ЄЦБ, що зробить усе можливе, щоби прискорити структурні реформи, і не згадував про можливість перегляду зафіксованих у програмі термінів, повідомляє газета. Головною проблемою на цьому шляху є скорочення числа держслужбовців.

Після завершення роботи "трійка" оцінить виконання умов узгодженої програми і дасть рекомендації щодо виділення Афінам чергового траншу допомоги в розмірі 4,2 млрд євро. Греція поки не справляється зі своїми зобов'язаннями: рекапіталізації банків не проведено, податкова реформа перебуває в зародковому стані, програми скорочення витрат на 11,5 млрд євро за найближчі два роки не підготовлено.

У ніч проти неділі в грецькому парламенті відбудеться голосування з питання про довіру новому уряду. Дебати розпочнуться вже в п'ятницю. Представники опозиційних партій - коаліція лівих сил СІРІЗА і комуністи - будуть наполягати на продовженні термінів проведення реформ і скорочення програми приватизації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram