ГоловнаСвіт

2012 року в Росії випустили 52 тисячі дипломованих лікарів

Кожен п'ятий випускник медичного вузу не планує йти працювати в практичну охорону здоров'я.

2012 року в Росії випустили 52 тисячі дипломованих лікарів
Первый МГМУ имени Сеченова
Фото: Lenta.ru

Дипломи про вищу медичну освіту 2012 року отримують близько 52 тисячі випускників російських вузів. Таку цифру назвав директор департаменту освіти та розвитку кадрових ресурсів охорони здоров'я Росії Вадим Єгоров, виступаючи 29 червня в Інтелектуальному центрі фундаментальної бібліотеки МДУ імені Ломоносова, де випускники Першого МДМУ імені Сеченова отримували дипломи і давали клятву Гіппократа.

За словами Єгорова, близько 22 тисяч випускників медвузів навчалися на бюджетній основі, а близько 30 тисяч - на комерційній. За відомостями Єгорова, переважна більшість з них планує залишитися в професії і продовжити навчання в ординатурі, інтернатурі та аспірантурі.

Варто зазначити, що в квітні 2012 року колишній міністр охорони здоров'я і соціального розвитку РФ Тетяна Голікова говорила про те, що дефіцит лікарів різних клінічних спеціальностей в країні становить майже 153 тисячі осіб. Водночас, зазначала Голікова, кожен п'ятий випускник медичного вузу не планує йти працювати в практичну охорону здоров'я.

Новий керівник МОЗ, Вероніка Скворцова, також заявила після свого призначення, що найслабшою ланкою галузі є її кадрове наповнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram