ГоловнаСвіт

Слідство перевірить всі фірми, декларацію та рахунки Собчак

У телеведучої під час обшуку вилучили велику суму грошей.

Слідство перевірить всі фірми, декларацію та рахунки Собчак

Слідство в рамках перевірки у зв'язку з вилученням грошей у телеведучої Ксенії Собчак перевірить усі зареєстровані на неї фірми, її декларацію про доходи та банківські рахунки, повідомив офіційний представник СК Росії Володимир Маркін.

Слідчі 11 червня вилучили у телеведучої понад 1 мільйон євро, 480 000 доларів і 480 тисяч рублів, знайдених під час обшуку у справі про заворушення на Болотній площі в Москві 6 травня.

"Гроші, вилучені під час обшуків, були в різних валютах... що викликало певні питання у слідства і може свідчити про їх так зване небанківське походження. Тому в рамках податкової перевірки, яку призначено слідством у зв'язку з вилученням грошей у Собчак, будуть перевірені всі фірми, зареєстровані на неї, декларація про доходи, а також банківські рахунки. І вже за результатами буде ухвалено процесуальне рішення", - сказав Маркін.

Раніше в рамках розслідування справи про заворушення на Болотній площі, були допитані відомі опозиційні діячі. В їх квартирах та офісах були проведені обшуки.

У п'ятницю Собчак було викликано на допит до СК в якості свідка у справі про заворушення на Болотній площі Москви 6 травня, де їй було повернено її закордонний паспорт.

За законом, гроші в найближчий час мають повернути, повідомив раніше журналістам адвокат Генрі Рєзнік, який представляє інтереси телеведучої.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram