ГоловнаСвіт

Школярці в Шотландії заборонили публікувати фотографії шкільних обідів

Зараз роботу блогу за вказівкою адміністрації навчального закладу припинено.

Школярці в Шотландії заборонили публікувати фотографії шкільних обідів
Школьный обед
Фото: ИТАР-ТАСС

Учениці шотландської школи 9-річній Марті Пейн заборонили публікувати в інтернеті фотографії обідів, які подають в її шкільній їдальні.

Таким чином адміністрація цього навчального закладу в місті Лохгілхед на заході Шотландії відреагувала на небувалу популярність створеного Мартою шість тижнів тому блогу про шкільне харчування.

"Блог став одним із хітів світового інтернету, коли кількість його читачів досягла більше ніж 2 млн осіб, - передає радіостанція. - Водночас знімки шкільних обідів почали надходити і з інших країн, серед яких Німеччина, США та Іспанія".

Публікуючи фотографії страв, Марта супроводжувала їх своїми коментарями. Одночасно вона давала їжі оцінку - від 1 до 10 балів. Однак враховувалися не тільки смакові якості, але і "кількість виявленого в їжі волосся".

Однак зараз роботу блогу за вказівкою адміністрації навчального закладу припинено. Учениці не вдалося досягти своєї мети - зібрати через блог 3 тис фунтів стерлінгів для благодійної організації, яка бореться з голодом у бідних країнах світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram