ГоловнаСвіт

У Лондоні поліцейські підірвали неправильно припаркований автомобіль

Турист залишив машину, щоб подивитися визначні пам'ятки міста.

У Лондоні поліцейські підірвали неправильно припаркований автомобіль

Лондонські поліцейські з міркувань безпеки підірвали автомобіль, що його турист припаркував безпосередньо поблизу адміністративних будівель у центрі міста.

Житель Ньюкасла Німа Хоссейні Разі приїхав до Лондона в середу, 13 червня, лише на добу, щоб оглянути визначні пам'ятки міста, в якому ніколи раніше не бував. Проїжджаючи неподалік від площі Парламенту, турист зауважив, що гальма його Ford Mondeo несправні.

Рази, який не знав правил паркування в місті, зупинив автомобіль лише за декілька метрів від будівлі Палати громад і Вестмінстерського абатства. Викликавши сервісну службу, він вирушив на екскурсію в Букінгемський палац, розташований неподалік.

Побоюючись санкцій за паркування в недозволеному місці, Разі про всяк випадок залишив під лобовим склом записку, в якій пояснював, що автомобіль несправний і просив не штрафувати його.

Залишений без нагляду "Форд" привернув увагу пильного перехожого, і той викликав поліцію. Прибулі на місце співробітники антитерористичного відомства оточили площу й евакуювали людей. Аби знешкодити ймовірну бомбу, поліцейські організували контрольований вибух.

Слідом за вибухотехніками на місце події прибули співробітники автоінспекції і, незважаючи на записку, залишену Разі, виписали йому штраф за неправильне паркування.

Тепер чоловік має намір вимагати від лондонської поліції відшкодування збитків або принаймні надання нового транспортного засобу, щоб дістатися додому.

Представники Скотланд-Ярду й собі наполягають на тому, що чітко дотримувалися інструкцій і робили все необхідне, щоб гарантувати безпеку громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram