ГоловнаСвіт

Уго Чавес повернувся з Куби живим, усупереч чуткам

Венесуельський лідер зателефонував на телебачення Венесуели, щоб спростувати чутки про власну смерть.

Уго Чавес повернувся з Куби живим, усупереч чуткам
Президент Венесуэлы Уго Чавес
Фото: Newsru.com

Президент Венесуели Уго Чавес у ніч проти четверга повернувся на батьківщину з Куби, де проходив черговий курс лікування після виявлення в нього онкологічного захворювання. У гаванському аеропорту Чавеса проводжав голова держради і ради міністрів Куби Рауль Кастро.

Уже перебуваючи в літаку, Чавес написав у своєму акаунті у Twitter: "(Ми) в літаку! Ми всі дуже раді тому, що прямуємо до нашої улюбленої Венесуели! Великий привіт Раулеві (Кастро) і Фіделю (Кастро). І всій Кубі! Хай живе Венесуела!"

Чавес вилетів на Кубу 14 квітня і пробув у Гавані більш ніж півтора тижня. Він проходив курс лікування від наслідків ракового захворювання, яке в нього виявили минулого року. Торік у червні також у кубинській столиці Чавесові видалили злоякісну пухлину кишківника, проте згодом вона з'явилася знову на тому самому місці - в ділянці таза. 26 лютого 2012 року Чавесові зробили повторну операцію. Після цього він кілька разів повертався до Гавани для лікування та реабілітації.

До нинішнього відльоту на Кубу 14 квітня Чавес виступив перед своїми прихильниками з балкону президентського палацу Мірафлорес у Каракасі і поскаржився на те, що його очікує складне лікування, яке сильно впливає на його організм. Окрім того, перебуваючи в Гавані, Чавес виходив в ефір, щоправда, телефоном, без "картинки".

Венесуельський лідер зателефонував на державне телебачення Венесуели, щоб спростувати чутки про власну смерть. Спекуляції спричинило те, що протягом дев'яти днів до цього від Чавеса не надходило жодних звісток.

Питання про здоров'я Чавеса набуло особливої гостроти напередодні майбутніх президентських виборів, які призначено у Венесуелі на 7 жовтня. На них Чавесові, який перебуває при владі з 1999 року, протистоятиме молодий і цілком здоровий кандидат від опозиції Енріке Капрілес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram