ГоловнаСвіт

В Узбекистані вчителям видали зарплату курчатами

Учителі та медичні працівники одного з районів Бухарської області Узбекистану отримали частину зарплати курчатами, яких завезли із Сербії.

В Узбекистані вчителям видали зарплату курчатами
Cреди бюджетников было распределено 20 тысяч цыплят
Фото: "Фокус"

Серед бюджетників Вабкентського району розподілили 20 тис. курчат, ще 40 тис. роздадуть їм найближчими місяцями.

За словами одного з учителів, який назвався Оділем, роздавання курчат є примусовим. "Нас змусили взяти по десять курчат, - розповів викладач. - Кожне сербське курча оцінено в 5500 сумів (3 долари за державним курсом, 2 долари за курсом "чорного" ринку), місцеві курчата дешевші. Але відмовитися від птиці ми не можемо, нас зобов'язали брати їх".

Однак місцеві чиновники стверджують, що кампанія з роздавання курчат відбувається на добровільних засадах. Причому влада оцінює її як доволі успішну й уже має намір поширити таку практику на інші райони області. За даними "Радіо Свобода", в Ташкенті розглядають питання і про заміну державних виплат на роздавання телят, цього разу - українського походження.

На думку експертів, такими програмами узбецька влада намагається скоротити витрати бюджету за умов дефіциту готівки. Зараз середня зарплата по республіці, згідно з офіційними даними, еквівалентна 320 доларів США. Однак за межами Ташкента ця цифра заледве перевищує 100 доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram