ГоловнаТехнології

Майже по всьому світу раптово перестали працювати YouTube, Gmail та інші сервіси Google

Також не працював сервіс Google Drive. 

У понеділок, 14 грудня, раптово вийшли з ладу та не працювали близько 45 хвилин сервіси Google, зокрема пошта Gmail, відеохостинг YouTube, сервіс збереження даних Drive і текстовий редактор Docs. Сам пошуковик Google працював. 

Згідно з даними Downdetector, проблеми виникли переважно у країнах Східної та Західної Європи. Втім також збої зафіксували у США, Австралії, Індії, Малайзії, Індонезії, Японії тощо.

YouTube повідомив, що сервісу відомо про численні проблеми з доступом, команда вивчає їх і намагається вирішити.

В Україні станом на 14:05 неможливо було зайти на сайт YouTube – сайт повідомляє про невідомий збій. 

При спробі створити новий файл в Google Docs сервіс повідомляв про помилку.

Також неможливо було зайти на електронну скриньку Gmail.

"Сервер не може опрацювати запит через синтаксичні помилки. Клієнт не повинен повторно відправляти цей запит", – повідомляв Google під час спроби увійти в поштовий акаунт.

Також користувачі повідомляли, що неможливо встановити додаток Google Play на смартфони. Окрім того, були проблеми зі входом в акаунти у Google Maps.

Оновлено 14:50. Сервіси поступово почали відновлювати роботу, а прес-служба Google пояснила збій "проблемами з квотою внутрішнього сховища".

"Сьогодні, в 3.47 ранку за тихоокеанським часом (13:47 за київським часом), в Google стався збій системи аутентифікації тривалістю близько 45 хвилин через проблеми з квотою внутрішнього сховища. Протягом цього періоду в службах, які вимагають від користувачів входу до системи, був зафіксований високий рівень помилок. Проблему з системою аутентифікації було вирішено о 4:32 ранку за тихоокеанским часом (14:32 за київським часом). Всі служби зараз відновлені. Ми приносимо вибачення всім, кого це торкнулося, і буде проведено ретельну перевірку, щоб переконатися, що ця проблема не повториться в майбутньому", - говориться в коментарі Google.

Нагадаємо, що минулого тижня масштабний збій трапився в роботі Facebook Messenger. Користувачі у Європі протягом кількох годин не могли відправити та отримати повідомлення, а також переглянути вже отримані раніше. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram