ГоловнаТехнології

Facebook вводить можливість відв'язувати від профілю особисті дані

Можливість зміни налаштувань конфіденційності повинна з'явитися впродовж декількох тижнів.

Facebook вводить можливість відв'язувати від профілю особисті дані
Фото: EPA/UPG

Соцмережа Facebook вводить інструмент, що дозволяє користувачам відв'язувати від профілю соцмережі особисті дані. Про це повідомив пресцентр корпорації.

Інструмент дозволить приховувати дані від сторонніх сайтів і сервісів, в яких профіль фейсбуку використовується для авторизації.

"Одна з наших головних цілей на наступне десятиліття - створити набагато надійніший захист конфіденційності для всіх у Facebook", - сказано в повідомленні.

Запрошення про зміну налаштувань конфіденційності має з'явитися впродовж декількох тижнів. Воно буде відображатися в стрічці новин користувача і посилатиме до інструменту перевірки конфіденційності.

При цьому інформація не буде видалятися зовсім - її "відключать" від профілю, однак вона залишиться на серверах Facebook. Соцмережа використовує цю інформацію для персоналізації реклами.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Facebook і eBay підписали спеціальні угоди з протидії фальшивим відгукам на товари. Компанії зобов'язалися вжити заходів з блокування, видалення і запобігання фейкового контенту з продажу предметів у майбутньому.

Крім того, Facebook і Reuters підготували онлайн-курс для захисту від фейків. Він складається з трьох частин з прикладами відеофейків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram