ГоловнаТехнології

Роскомнагляд розблокував три мільйони адрес Amazon

Відомство почало застосовувати вибіркове, а не масове блокування Telegram.

Роскомнагляд розблокував три мільйони адрес Amazon
Фото: geektimes.ru

Роскомнагляд 28 квітня прибрав із реєстру заборонених сайтів дві підмережі хмарного сервісу Amazon - загалом три мільйони адрес.

Відомство опублікувало відповідний прес-реліз.

Там сказано, що Роскомнагляд з'ясував, які саме з трьох мільйонів адрес використовуються Telegram, і блокує їх окремо. "Використання аналогічного методу здійснення обмеження доступу до месенджера Telegram буде розширено і на інші підмережі хостинг-провайдерів", - додали там.

Чому Роскомнагляд почав застосовувати вибіркове, а не масове блокування тільки через два тижні після перших обмежень доступу до Telegram, не уточнено.

У новому вивантаженні реєстру заборонених сайтів не виявилося підмережі 52.192.0.0/11 на два мільйони адрес і 54.160.0.0/12 - ще на один мільйон. Ці підмережі були додані до реєстру 17 квітня - наступного дня після початку блокування Telegram у Росії. Розблоковано також 65 тисяч адрес хостинг-провайдера OVH.

Тепер у реєстрі заборонених сайтів - підмережі з 14,6 млн адрес.

Роскомнагляд намагається заблокувати Telegram із 16 квітня. Кількість заблокованих у зв'язку із цим адрес інших сервісів сягнуло 20 мільйонів штук.

На дії Роскомнагляду поскаржилися "Яндекс", Mail.ru, "ВКонтакте" і "Одноклассники". Вони назвали дії відомства згубними для Рунету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram