ГоловнаТехнології

З Intel почали судитися за вразливості у процесорах компанії

На розгляді в судах перебуває вже три позовні заяви.

З Intel почали судитися за вразливості у процесорах компанії
Фото: www.3dnews.ru

У США після повідомлення про виявлення вразливостей у процесорах Intel користувачі почали подавати в суд на компанію, повідомляє Gizmodo.com.

Першу позовну заяву було подано 3 січня користувачами з Каліфорнії. Пізніше з'явилися ще дві - користувачів з Індіани і Орегона.

У всіх трьох заявах позивачі вказують на вразливість процесорів і той факт, що компанія своєчасно не повідомила про неї. Вони також побоюються того, що оновлення операційних систем знизять продуктивність їхніх комп'ютерів, а помилка в архітектурі процесорів робить їх дефективними.

Водночас у компанії Intel заявили про те, що "випустили оновлення для більшості процесорів, випущених протягом останніх п'яти років". А також про те, що до вразливостей схильні й інші процесори: AMD, Qualcomm і ARM (компанія Apple використовує архітектуру ARM в своїх iPhone і iPad).

Нагадаємо, раніше в процесорах компаній Intel, AMD і ARM виявили вразливості, які дозволяють хакерам вкрасти інформацію практично з усіх сучасних обчислювальних пристроїв, що містять чіпи від вказаних фірм.

Відповідні вразливості отримали назви Meltdown ("Розплавлення") і Spectre ("Привид").

До вразливості Meltdown схильні практично всі процесори, випущені компанією Intel з 1995 року (крім моделей Intel Itanium і Intel Atom, випущених до 2013 року). Spectre стосується не тільки процесорів Intel, але й і AMD і ARM (сімейства Cortex-A і Cortex-R).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram