>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Шахтар" із поразки стартував у Лізі чемпіонів

"Порту" виявився не по зубах "гірникам".

"Шахтар" із поразки стартував у Лізі чемпіонів
Фото: EPA/UPG

В “групі смерті” F, італійський “Мілан” не зміг здолати англійський “Ньюкасл”, матч завершився з рахунком 0:0. “Мілан” володів перевагою, завдавши сім ударів у ворота лише за перший тайм, проте втілити удари в забиті голи господарі не зуміли. За 10 хвилин до кінця основного часу травму отримав головний голкіпер “росонері” Мік Меньян, якого замінив Марко Спортьєлло. 

uefa.com
uefa.com

Соперники цих команд в групі F, “Парі Сен-Жермен” та Дортмунд”. Першою завдала удару в площину воріт “Борусія”, проте це не врятувало їх від прикрої поразки. На 49-й хвилині зустрічі після атаки “ПСЖ”, мяч потрапив в руку Зюле. Суддя призначив 11-метровий удар, Мбапе завдав влучного удару, 1:0. Другий гол не змусив довго на себе чекати: підключення Ашафа Хакімі в гру принесло другий гол команді Луїса Енріке. В другому таймі “ПСЖ” добре володів грою, “Боруссія” завершила тайм без ударів в площину воріт. Гра закінчилась з результатом 2:0 на користь парижан.

Фото: uefa.com

В групі G “Янг Бойз” зіграли домашній матч з “РБ Лейпциг”. На 3-й хвилині поєдинку гості забили гол, атака Сімакан завершилась гарним ударом головою в сітку воріт. “Бджоли” вирвались в атаку та змогли зрівняти рахунок  зусиллями Елії на 33-й хвилині матчу. На 73-ій хвилині Шлагер подвоїв перемогу німців. Перед фінальним свистком на доданій арбітром 92 хвилині  матчу, попри постійні насідання “Янг Бойз”, Шешко все ж зумів довершив старання німців, 1:3 на їхню користь. 

Фото: uefa.com

В тій же групі “Манчестер Сіті” приймав “Црвену Звезду” на домашній арені “Етіхад”. Гості забили перші, на 43-й хвилині, проте на відповідь “Манчестер Сіті” довго не примусив чекати, вже на 45-й хвилині матчу рахунок зрівнявся. Після перерви Хуліан Альварес оформив дубль за “містян” завдяки помилці воротаря “Црвени Звезди”. Підсумковий рахунок матчу закріпив Родрі на 73-ій хвилині, 1:3. 

Фото: uefa.com

В групі H донецький “Шахтар” зустрівся з португальським “Порту”. Домашній матч “Шахтар” провів на “Фолькспаркштадіоні” у Гамбурзі. Швидкий гол пропустили українці, на 8-ій хвилині Франко залишився непоміченим, Різник потягнув удар, проте від добивання Галена не зміг врятуватись. Відповідь гірників була швидкою, 13 хвилина матчу, Конопля у штрафному майданчику суперників зробив навіс на голову Келсі, який відзначився голом в дебютному матчі ЛЧ. Обрізка Сікана в поперек поля дала змогу вирватись португальцям вперед, Галено оформив дубль на 15 хвилині поєдинку. На 30 хвилині Галено, записав на свій рахунок матчу ще й асист на Таремі, 1:3. Другий тайм пройшов без голів. 

uefa.com
uefa.com

Паралельно свій матч провела “Барселона” з “Антверпеном”. Каталанський клуб не змусив вболівальників сумувати, тому вже на 22-ій хвилині матчу рахунок на табло був шокуючим, 3:0. 11 хвилина – Жуан Фелікс, 19 – Роберт Левандовський, 22 – Єлле Батай (автогол). В другому таймі  іспанці продовжили запалювати поле. 54 хвилина гол від Гаві, після пасу Левандовського. Дублем відзначився Жуан Фелікс на 66 хвилині. Розгромний рахунок 5:0 після фінального свистка арбітра, від “Барселони” для дебютантів Ліги Чемпіонів “Антверпен”.

Фото: uefa.com

Свої матчі також провели команди групи E. На “Стадіо Олімпіко” римський “Лаціо” приймав мадридський “Атлетіко”. Команда Дієго Сіміоне лідирувала з 29 хвилини матчу, гол забив Пабло Барріонос. Проте втримати переможний гол їм не вдалось, на 95 компенсованій хвилині голкіпер італійців, Іван Проведель врятував команду, пробивши головою в сітку воріт суперника, після подачі Луїса Альберто – 1:1.

Фото: uefa.com

В той же час чемпіон Нідерландів “Феєрнорд” приймав переможця шотландської прем'єр-ліги “Селтік”. Активні дії в матчі почали відбуватись наприкінці першого тайму. Тоді ж “Феєрнорд” отримав право пробивати штравний удар, Келвіну Стенгсу вдалося влучно пробити та вивести свою команду вперед перед перервою. На 63 хвилині Легербільке, захисник “Селтік” сфолив у власному штрафному майданчику та отримав друге попередження в цьому поєдинку, червона картка у результаті. Арбітр призначив пенальті проте збільшити перевагу нідерландцям невдалось.

На 68-ій хвилині матчу запеклий бій продовжився. Через жорсткий підкат в ногу, пряму червону картку отримав Хольм, який встиг відіграти лише 10 хвилин, після того як вийшов на заміну. “Селтік” продовжив гру в подвійній меншості (9 гравців). 76 хвилина матчу відзначилась голом Аліреза Джаханбахш – 2:0. 

Фото: uefa.com

Вже завтра проведуть матчі групи: А (Баварія – Манчестер Юнайтед; Галатасарай – Копенгаген), B (Арсенал – ПСВ; Севілья – Ланс), C (Реал Мадрид – Уніон Берлін; Брага – Наполі), D (Бенфіка – Зальцбург; Реал Сосьєдад – Інтер).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram