>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Міжнародна федерація гімнастики продовжила усунення росіян від турнірів під своєю егідою

Названо причину такого рішення.

Міжнародна федерація гімнастики продовжила усунення росіян від турнірів під своєю егідою
Морінарі Ватанабе
Фото: EPA/UPG

Президент Міжнародної федерації гімнастики (FIG) Морінарі Ватанабе повідомив, що організація відклала до наступного засідання виконавчого комітету в липні прийняття рішення щодо повернення російських та білоруських спортсменів до турнірів, що поставило під сумнів шанси російських та білоруських гімнасток пройти кваліфікацію на Олімпійські ігри в Парижі, оскільки вони до цього часу будуть виключені з ключових змагань.

Ватанабе аргументував таке ухвалення рішення FIG тим, що організації необхідно визначити критерії нейтрального статусу спортсменів.

"У нас є вісім дисциплін, усі мають різне управління, і ми повинні знайти критерії нейтральності, які підходять для всіх восьми. Ми не можемо визначити критерії нейтралітету наступного дня, тому нам потрібен час.

Якщо сьогодні ми щось вирішимо, а завтра ухвалимо інше рішення, це не добре для спортсменів. Тому за два місяці ми вирішимо, які ідеальні умови нейтралітету", - цетує президента FIGinsidethegames.biz.

Додамо, що в даний час FIG контролює спортивну гімнастику (чоловіки/жінки), художню гімнастику, батут, акробатику, аеробіку, паркур та гімнастику для всіх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram