>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Петраков назвав причини великої поразки збірної України

Головний тренер нарікав на логістику.

Олександр Петраков
Фото: EPA/UPG
Олександр Петраков

Головний тренер збірної України Олександр Петраков дав пресконференцію після несподіваної великої поразки в Глазго від Шотландії (0:3) у матчі Ліги націй.

За словами фахівця, якого цитує пресслужба УАФ, команда не змогла показати максимум, адже мала кадрові проблеми.

– Чому ваша команда сьогодні виглядала інакше, ніж раніше?

– У нас не було основних гравців, які зазнали травм, тож я дав шанс зіграти іншим футболістам. Не грали Зінченко, Бущан, Забарний отримав "зайву"… Трубін зіграв непогано. Я дав шанс іншим виконавцям, вони зіграли невдало.

У першому таймі команда виглядала ще більш-менш, а в другому ми побачили стільки браку… Наш футбол трохи відрізняється від британського. Я попереджав хлопців, говорив їм про це. Учора під час тренування побачив – щось не те. Зупинив заняття, поговорив із ними…

– Чи ви вважаєте, що зараз Шотландія має найвищі шанси на перемогу в групі?

– Спершу ми розберемо гру. Ще нічого не втрачено. Попереду – важливий поєдинок із Вірменією, загалом два матчі. Я з оптимізмом дивлюся в майбутнє, ми зробимо все можливе, щоб посісти перше місце.

– Чому ви замінили Степаненка в перерві?

– У нього була жовта картка. Я з ним поспілкувався в перерві, вирішив замінити.

– Чи могли б ви прокоментувати гру Бондаря? У вас була дилема, кого ставити – його чи Кривцова?

– Дилема існує завжди. Бондар вийшов в основі разом із Матвієнком. Я вирішив зіграти таким складом. Усе вирішує головний тренер. Виграє команда, а програє одна людина – головний тренер. Це моя провина.

– Це ви просили про перенесення туру УПЛ перед матчами збірної України?

– Я розмовляв про це, оскільки ми граємо не вдома. У нас у країні йде війна, ви знаєте про це? Нам потрібно провести гру, сісти в поїзд чи автобус. Уже не так, як раніше, коли ми сіли в літак і полетіли.

– Чи залишиться Анатолій Трубін у розташуванні команди?

– Я прийняв рішення, подякував йому. Він поїде на допомогу молодіжній збірній України. Також залишить розташування команди Коваленко. Йому зробили МРТ, у нього травма.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram