>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Беленюк відповів на питання, чи може спорт бути поза політикою

Олімпійський чемпіон поміркував на навколоспортивні теми.

Беленюк відповів на питання, чи може спорт бути поза політикою
Жан Беленюк
Фото: Facebook

Єдиний український олімпійський чемпіон Токіо-2020, борець греко-римського стилю Жан Беленюк заявив, що спорт не перебуває поза політикою.

"Можливо, мені й іншим спортсменам дуже хочеться, щоб спорт був поза політикою. Поняття "спорт" є різним. Спорт є тоді, коли людина вийшла з дому і пробігла крос, і спорт є тоді, коли людина є представником держави і їде на Олімпійські ігри.

Олімпійські ігри - максимально політизовані змагання. Деякі країни вкладають просто неймовірні гроші, не гребуючи ні підмінами допінг-проб, ні підкупом спортсменів і суддів для того, щоб піднятися в цій медальній історії на вищий щабель", - заявив Беленюк в інтерв'ю hromadske.

"Для деяких країн спорт є суттєвим важелем для пропаганди. Дуже хорошим прикладом є Олімпійські ігри-1936 нацистської Німеччини.

Можна хотіти того, щоб усе було поза політикою, але в контексті Олімпіади, коли піднімається прапор і грає гімн, робиться все для того, щоб один спортсмен завоював саме перше місце, а не друге і не третє. Як спорт може бути поза політикою?" - вважає народний депутат.

Нагадаємо, Беленюк отримав нове військове звання та нагородний пістолет за “золото” на Олімпіаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram