>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Опальна білоруська спортсменка Тимановська виставила на аукціон срібну медаль Європейських ігор

Отримані кошти будуть спрямовані на підтримку вільних спортсменів Білорусі.

Опальна білоруська спортсменка Тимановська виставила на аукціон срібну медаль Європейських ігор
Христина Тимановська
Фото: Фонд солидарности BYSOL

Білоруська легкоатлетка Христина Тимановська виставила на аукціон свою срібну медаль II Європейських ігор-2019, повідомляє Фонд спортивної солідарності BYSOL.

Стартова ціна лота становила п'ять тисяч доларів.

"Той старт був дуже важливим для мене, він проходив у рідних стінах. За мене прийшло вболівати багато людей, рідних і близьких. Пам'ятаю, коли бігла естафету й у мене почали закінчуватися сили, а до фінішу залишалося десь 80 метрів, я почула, що стадіон просто вибухає від того, як гучно за мене вболівають. Підтримка людей відкрила в мені друге дихання, що допомогло мені бігти до фінішу", - цитує Тимановську Telegram організації.

"Я навіть пам'ятаю, як плакала після фінішу, тому що такі емоції під час бігу пережила вперше. У той момент я відчула себе єдиним цілим з усіма вболівальниками. Недарма кажуть, що спорт - це те, що нас об'єднує!" - зазначила спортсменка.

Нагадаємо, Європейські ігри 2019 року приймав Мінськ.

Тимановська мала виступити на Олімпійських іграх у Токіо в бігу на дистанціях 100 і 200 метрів. Однак двох білоруських спортсменок відсторонили від участі в естафеті 4х400 м через відсутність необхідного числа допінг-проб, і тренери вирішили задіяти Тимановську в цьому забігу.

За відмову взяти участь у забігу білоруська сторона зняла її зі змагань.

За засудження дій білоруських спортивних чиновників Христина зазнала тиску з боку державної пропаганди. Одразу після цього представники білоруської команди хотіли насильно вивезти Христину з Токіо в Білорусь.

Після скандалу Тимановська отримала польську гуманітарну візу і полетіла до Варшави, а білоруських тренерів Юрія Моісевича і Артура Шумака позбавили акредитацій і вислали з Олімпійського селища в Токіо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram