ГоловнаСвіт

США запроваджують нові санкції проти Білорусі (оновлено)

Обмеження включають блокування активів офіційних осіб.

США запроваджують нові санкції проти Білорусі (оновлено)
Фото: investigator.org.ua

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден підписав наказ про запровадження нових санкцій проти Білорусі.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Байден заявив, що дії Білорусі представляють надзвичайну загрозу національній безпеці і зовнішній політиці. Зокрема, через шкідливу діяльність режиму Олександра Лукашенка і зловживання, спрямовані на придушення демократії.

Згідно з документом, нові санкції включають блокування активів офіційних осіб Білорусі. Обмежувальні заходи також торкнуться енергетики, оборонного сектору та транспорту.

"Включаючи незаконну і репресивну діяльність, що випливає з фальсифікації президентських виборів в Білорусі та їх наслідків, таких як ліквідація політичної опозиції і організацій громадянського суспільства і порушення режимом і створення загрози для міжнародних цивільних авіаперевезень", - зазначив президент США.

Міністерство фінансів США також прийняло санкції щодо білоруських фізичних та юридичних осіб, у тому числі Національного олімпійського комітету Білорусі та Слідчого комітету.

Крім того, санкції посилюються щодо білоруського бізнесмена Олексія Олексіна, "який отримує вигоду від тісних відносин з Лукашенком та членів його сім'ї". Під обмеження потрапили і компанії Олексина, зокрема, табулійна фабрика ТОВ "Інтер Тобакко" та компанії СЗАО "ЕНЕРГО-ОІЛ" та "Белнефтегаз".

Під санкці також потрапив білоруський бізнесмен Микола Воробей, тесно пов'язаний з Лукашенком. При цьому санкції вводяться в відношенні компанії "БелКазТранс", яка має монополію на транзит вугілля через територію Білорусі; проти найбільшої компанії з торгівлі нафтою "Інтерсервіс", структур "Нова Нафтова Компанія" та ТОВ "Бреміно груп": всі вони, за версією США, пов'язані з цим підприємцем. Вказується, що комерційна діяльність підприємця простягається на Росію і Україну, в результаті чого під санкціями виявилася "Нова Нафтова Компанія Схід".

Нагадаємо, сьогодні, у річницю протестів у Білорусі Британія також запровадила санкції проти режиму Лукашенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram