>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Формула-1 офіційно вводить спринтерські гонки цього сезону

Дату першого етапу зі спринтом поки що не названо.

Формула-1 офіційно вводить спринтерські гонки цього сезону
Фото: EPA/UPG

Напередодні на засіданні Комісії Формули-1 було одностайно схвалено плани проведення трьох спринтерських кваліфікаційних гонок у 2021 році, повідомляє formula1.com.

Дві з них пройдуть на європейських етапах і одна - за межами Європи. Конкретні етапи Ф-1 назве пізніше.

Зміни формату кваліфікації націлені на підвищення гостроти боротьби на трасах, і це стане новим способом привернути увагу вболівальників. Також це дозволить командам і гонщикам по-справжньому проявити себе; усі отримають додатковий шанс поліпшити свою стартову позицію перед недільним гран-прі.

У п'ятницю після першого тренування пройде кваліфікація, яка визначить стартове поле суботньої кваліфікаційної спринтерської гонки. Результати 100-кілометрової гонки з двома комплектами шин на кожного гонщика за вибором команди визначать порядок старту в неділю.

Переможець і два призери кваліфікаційної гонки отримають додаткові бали за схемою "3-2-1".

"Під час обговорення спринт-кваліфікацій потрібно пам'ятати, що наша головна мета - це розширити гоночний вікенд. Ми не маємо наміру якось впливати на головну гонку. Гран-прі залишається центральною частиною вікенду.

Ми хочемо дати вболівальникам можливість постійного залучення в події протягом гоночного вікенду", - заявив спортивний директор Формули-1 Росс Браун.

Росс Браун
Фото: F1News
Росс Браун

"Недільне гран-прі - це фантастична подія, і ми не хочемо зазіхати на нього, але ми хочемо підвищити для вболівальників інтерес, щоб вони були більше залучені протягом п'ятниці і суботи.

Ми хочемо подивитися на реакцію вболівальників - чи сподобається їм формат короткого заїзду, як він буде працювати в поєднанні з головною гонкою. Нам здається, що може вийти дуже цікаво", - зазначив функціонер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram