>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

CAS заборонив Росії використовувати "Катюшу" замість гімну на Олімпійських іграх

Цей музичний твір "підпадає під визначення гімну".

CAS заборонив Росії використовувати "Катюшу" замість гімну на Олімпійських іграх
CAS
Фото: УАФ

Спортивний арбітражний суд (CAS) у Лозанні заборонив Росії використовувати пісню "Катюша" замість гімну на Олімпійських іграх у Токіо влітку 2021 року і в Пекіні в лютому 2022 року. Про це повідомляє Inside the Games.

CAS відхилив запит, поданий комісією спортсменів Олімпійського комітету Росії (ОКР). В організації уточнили, що заборона на гімн стосується будь-яких пісень, пов'язаних з Росією, у тому числі "Катюші".

14 січня голова комісії спортсменів ОКР і олімпійська чемпіонка з фехтування Софія Велика розповіла, що гімн Росії на міжнародних змаганнях протягом найближчих двох років вирішено замінити "Катюшею". Вона заявила, що в Росії всі знають і люблять цю пісню.

Однак рішення про те, який гімн використовувати на Олімпійських іграх, прийматиме Міжнародний олімпійський комітет (МОК), а не Росія.

У документі, опублікованому МОК, сказано, що ОКР запропонує партитуру для виконання на всіх церемоніях.

Потім цю партитуру повинен затвердити Виконком МОК.

Нагадаємо, в грудні 2020 року CAS затвердив дворічну заборону російським спортсменам на виступ під національним прапором на чемпіонатах світу і олімпіадах. Протягом цього терміну Росія також не зможе проводити такі турніри.

Заборона на гімн є частиною санкцій, накладених на Росію Всесвітнім антидопінговим агентством (WADA) за маніпулювання даними в Московській лабораторії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram