>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Павелко озвучив офіційну позицію України щодо рішення УЄФА присудити збірній поразку в матчі зі Швейцарією

Українська сторона піде до кінця.

Павелко озвучив офіційну позицію України щодо рішення УЄФА присудити збірній поразку в матчі зі Швейцарією
Андрій Павелко
Фото: УАФ

Президент Української асоціації футболу (УАФ) Андрій Павелко на своїй сторінці у Facebook прокоментував рішення Апеляційного комітету УЄФА присудити технічну поразку "синьо-жовтим" за незіграний матч зі Швейцарією.

"Апеляційний комітет УЄФА присудив технічну поразку збірній України у скасованому матчі зі Швейцарією. Так, це найгірший з можливих варіантів у цій справі. І це дуже небезпечний прецедент, який наносить серйозний удар по спортивному принципу, відповідно до якого мають визначатися результати матчів. Але чи можна таке рішення вважати поразкою команди Андрія Шевченка, яка до останньої хвилини готова була відстоювати честь України в 6 турі Ліги націй?" - запитує Павелко.

"Безумовно - ні! Я дуже вдячний кожному футболісту і адміністраторам команди, тренерському штабу і лікарям збірної за характер і готовність до цього футбольного двобою! Дякую всім нашим вболівальникам за неймовірну підтримку "синьо-жовтих" в соцмережах! Повірте, вона надзвичайно важлива! Це складний період в житті збірної і всього українського футболу, але ми пройдемо його з високо піднятою головою!" - впевнений функціонер.

"Свідомо не коментував тему раніше, тому що будь-яке висловлювання могло бути розцінене як тиск на дисциплінарні органи УЄФА з боку члена Виконкому УЄФА. У той же час історія зі скасуванням матчу Швейцарія-Україна продемонструвала, що протокол УЄФА “Повернення до гри” потребує серйозних змін і доповнень.

Зокрема в частині визначення строків, які надаються національним асоціаціям на формування нового складу збірної у випадку переведення команди на карантин. На найближчому засіданні Виконкому УЄФА, яке відбудеться на початку грудня, запропоную колегам затвердити в протоколі “Повернення до гри” строк не менш ніж 48 годин на формування нової збірної в разі, якщо команда проводить матч на виїзді, і не менше 24 годин — якщо вдома. Такі часові рамки дозволили б нам організувати і привезти нову збірну в Люцерн на матч зі Швейцарією. Натомість провести таку заміну лише за добу, як нам пропонували, неможливо з об’єктивних, незалежних від УАФ причин. Сподіваюсь на підтримку ініціативи УАФ у Виконкомі УЄФА", - заявив президент УАФ.

"Ще раз дякую всім вболівальникам, футболістам, команді і тренерському штабу на чолі з Андрієм Шевченком за незламний характер! Ми не програли цей поєдинок на футбольному полі!

Міцного здоров’я всій футбольній родині України!

Завжди зі збірною!" - підсумував Павелко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram