>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Федерація футболу США скасувала правило, що вимагає вставати під час виконання національного гімну

USSF внесла поправку до регламенту.

Федерація футболу США скасувала правило, що вимагає вставати під час виконання національного гімну
Фото: скриншот

Федерація футболу США (USSF) внесла зміни в регламент змагань, згідно з яким пункт, який вимагає вставати під час гімну країни, виключений із документа, повідомляється на офіційному сайті організації.

"Стало очевидно, що така політика була неправильною і відволікала від важливого послання Black Lives Matter.

Ми не вислухали людей, особливо наших гравців, щоби зрозуміти і визнати дуже реальний і значний досвід чорношкірих людей і інших меншин у нашій країні.

Перепрошуємо наших гравців, особливо чорношкірих, персонал, фанатів і всіх, хто підтримує викорінення расизму.

Спорт – це потужна платформа для того, щоби робити добро, і ми не використали нашу платформу так ефективно, як слід було б.

Наші гравці мають вирішити, як вони можуть найкраще використовувати свої платформи для боротьби з усіма формами расизму, дискримінації та нерівності.

Ми готові підтримати наших гравців у їхніх зусиллях з досягнення соціальної справедливості. Ми не можемо змінити минуле, але ми можемо змінити ситуацію в майбутньому", – йдеться в заяві федерації.

Нагадаємо, що із закликом скасувати це правило в USSF звернулася жіноча національна команда. Правило було введено у 2017 році після того, як футболістка Меган Рапіноу встала на одне коліно під час гімну в матчі зі збірною Таїланду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram