>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Український футболіст офіційно став чемпіоном Бельгії: Про Ліга оголосила про дострокове завершення сезону

Едуард Соболь в складі "Брюгге" виграв першість Бельгії.

Український футболіст офіційно став чемпіоном Бельгії: Про Ліга оголосила про дострокове завершення сезону
Эдуард Соболь
Фото: twitter.com/clubbrugge

Генеральна асамблея бельгійської Жюпілер Про Ліги на підставі рішення Ради національної безпеки й указу профільного Міністерства від 8 травня 2020 р. а також пропозиції робочої групи й Ради директорів з організації спортивних змагань (Croky Cup, Jupiler Pro League, 1B) на сезон 2020–2021, прийняла рішення достроково завершити чемпіонат Бельгії та прийняти класифікацію Jupiler Pro League після 29 турів чемпіонату, повідомляє пресслужба організації.

Отже, "Брюгге", за який виступає український захисник Едуард Соболь, оголосили чемпіоном із доступом до групового етапу Ліги Чемпіонів.

Друге місце зайняв "Гент", за який виступають українці Ігор Пластун, Роман Безус та Роман Яремчук. "Гент" виступить у третьому кваліфікаційному раунді ЛЧ.

"Васланд-Беверен" покине елітний дивізіон.

Нагадаємо, на початку квітня бельгійські клуби підтримали ідею дострокового закінчення чемпіонату і винесли питання на розгляд Генеральної асамблеї Про Ліги. Голосування про дострокове завершення чотири рази переносили через відсутність рішення Ради національної безпеки.

"Брюгге" лідирував у Про Лізі, випереджаючи "Гент" на 15 очок. Сам Соболь у цьому сезоні зіграв у 26 матчах чемпіонату, відзначившись чотирма результативними передачами.

Бельгійський чемпіонат – не єдиний, де прийняли рішення достроково завершити сезон. Раніше аналогічне рішення ухвалили сусіди Бельгії – Франція та Нідерланди.

Додамо, що раніше УЄФА обурилася рішенням Бельгії достроково завершити чемпіонат.

Відзначимо, що рік тому інший український футболіст – Руслан Малиновський у складі "Гента" виграв першість Бельгії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram