>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Президент Федерації біатлону розповів про заробітки українських біатлоністів

Володимир Бринзак назвав суми, які отримують спортсмени за сезон.

Президент Федерації біатлону розповів про заробітки українських біатлоністів
Владимир Брынзак
Фото: isport.ua

Президент Федерації біатлону Володимир Бринзак розповів, які зарплати отримують українські біатлоністи.

"У штатної збірної зарплати від міністерства залишаться. Крім того, по 500 доларів стипендії виділив національний олімпійський комітет. 13 наших представників матимуть такий оклад до Олімпіади в Пекіні (2022 року, – прим. LB.ua).

Деякі мають по пів окладу в Нацгвардії, СБУ або Прикордонних військах. Про зарплату спортсменів я якраз турбуюся найменше. Головне, щоби нам вдалося створити умови для підготовки", – цитує функціонера Главком.

Водночас президент Федерації назвав конкретні суми, які одержують спортсмени у зазвичай.

"Все залежить від того, як вони виступають на етапах Кубка світу. Це доступна інформація. Призові за перше місце – 16 тис. євро. Зараз Міжнародний союз біатлоністів оплачує перші 20 позицій. 20-е місце "коштує" 500 євро. Звичайно, з призових віднімаються податки – це 25–30 % залежно від держави.

Я цих грошей не рахую й на них не претендую. Що хто заробить, то і має. До мого приходу біатлоністи 15% призових віддавали Федерації. Я цю норму скасував. Раніше, коли ми частіше були серед призерів, лідери заробляли навіть по 130 тис. євро за сезон, зараз – 30–35 тис. Це теж непогано", – вважає Бринзак.

Раніше глава Федерації заявив, що фінансування українського біатлону з держбюджету скоротили в 10 разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram