>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

УЄФА назвала дві умови, за яких національні чемпіонати можуть не дограти

Також назвала спосіб відбору до єврокубків.

УЄФА назвала дві умови, за яких національні чемпіонати можуть не дограти
Фото: УЕФА

Виконавчий комітет УЄФА сьогодні провів відеоконференцію, на якій, зокрема, розглянув варіанти, при яких національні чемпіонати можуть бути не дограні через пандемію коронавірусу, повідомляється на офіційному сайті організації.

Водночас наголошується, що ліги та національні асоціації повинні докласти всіх зусиль, щоби дограти турніри. За необхідності вони можуть змінити формат змагань.

Однак при певних обставинах у них є право достроково перервати турнір:

  • таке право може бути реалізоване, якщо є вказівка державної влади, що забороняє проведення спортивних подій;
  • також можна завершити сезон, якщо є непереборні економічні проблеми, які унеможливлюють завершення змагань, оскільки це може поставити під загрозу довгострокову фінансову стабільність внутрішніх змагань і / або клубів.

УЄФА також назвала спосіб відбору до єврокубків, якщо чемпіонати не будуть дограні.

  1. Якщо внутрішні змагання достроково припиняться зі законних причин, відповідно до вищезазначених умов, УЄФА вимагає від відповідної національної асоціації вибору клубів для клубних змагань УЄФА 2020/21 на основі спортивних заслуг у національних змаганнях-2019/20:
  2. процедура відбору клубів повинна грунтуватися на об'єктивних, прозорих і недискримінаційних засадах. В іншому випадку національні асоціації та ліги повинні мати можливість визначати підсумкові позиції на своїх внутрішніх змаганнях з урахуванням конкретних обставин кожного змагання;
  3. остаточне визначення місць для клубних змагань УЄФА має бути підтверджено відповідними компетентними органами на національному рівні.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram