>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Феррарі" пригрозила покинути Формулу-1 через зниження ліміту на бюджети

145 млн доларів вважають в "Скудерії" мінімальним стелею витрат.

"Феррарі" пригрозила покинути Формулу-1 через зниження ліміту на бюджети
Маттиа Бинотто
Фото: ProSports / Shutterstock

Глава автоспортивного підрозділу "Феррарі" у Формулі-1 Маттіа Бінотто заявив, що йому не подобається перспектива подальшого зниження ліміту на бюджети у Формулі-1.

Зараз власники Формули-1 американська медіакорпорація Liberty Media вивчає варіант з обмеженнями в 145 млн дол. У 2021 році та послідовним його зниженням до 130 млн до 2022 року.

"Стеля в 145 млн дол. Уже є новим і вимогливим обмеженням у порівнянні з тим, що було встановлено в червні минулого року, – цитує The Guardian Бінотто. – Цього не можна досягти без подальших значних жертв, особливо щодо наших людських ресурсів".

Пандемія коронавірусу сильно вдарила по фінансах у спорті, але італійсько-швейцарський фахівець не рекомендував ухвалювати поспішних рішень і вважає, що пропоновані скорочення бюджетів команд можуть знецінити "Королівські автогонки" як вершину автоспорту.

"Якщо поріг стане ще нижчим, нам би не хотілося шукати інші варіанти для втілення нашої гоночної ДНК", – недвозначно дав зрозуміти керівник команди Scuderia Ferrari. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram