>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Рекомендації комітету WADA щодо Росії не стосуватимуться Євро-2020 і фіналу ЛЧ, - президент WADA

Вітольд Банька пояснив ситуацію.

Рекомендації комітету WADA щодо Росії не стосуватимуться Євро-2020 і фіналу ЛЧ, - президент WADA
Витольд Банька
Фото: ТАСС

Новоспечений президент Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Вітольд Банька зазначив, що Росія, швидше за все, зможе прийняти матчі Чемпіонату Європи і фінал Ліги Чемпіонів.

"Рекомендації комітету WADA говорять про санкції щодо Росії в контексті головних міжнародних змагань. Йдеться про Олімпійські ігри, Паралімпійські ігри, Європейські ігри та чемпіонати світу.

Так, штрафи, швидше за все, не будуть стосуватися проведення ігор Євро-2020 і фіналу Ліги чемпіонів (2021 рік, Санкт-Петербург, - LB.ua)", - цитує його isport.ua з посиланням на RMF24.

Нагадаємо, комітет відповідності WADA рекомендував виконкому цієї організації усунути Росію на чотири роки від міжнародних змагань через підозри в маніпуляціях даними в Московській антидопінговій лабораторії і можливе повторне позбавлення РУСАДА статусу відповідності.

Відзначимо, що остаточне рішення винесуть 9 грудня коли в Парижі виконком WADA проведе засідання, на якому розгляне рекомендації свого комітету.

Якщо їх ухвалять, то в РУСАДА буде направлено лист про невідповідність кодексу. Якщо російська сторона його не прийме протягом 21 дня, то справу скерують у Спортивний арбітражний суд (CAS) у Лозанні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram