>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

МОК закликав WADA передати дані махінацій РУСАДА в Раду Європи і ЮНЕСКО

МОК привітав санкції щодо російської влади.

МОК закликав WADA передати дані махінацій РУСАДА в Раду Європи і ЮНЕСКО
Фото: МОК

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) на своєму офіційному сайті прокоментував інформацію про маніпуляції з даними Московської антидопінгової лабораторії і закликав Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) передати свідоцтва махінацій у Раду Європи і ЮНЕСКО.

"Щодо санкцій за ці маніпуляції, нам ще потрібно їх докладно оцінити. МОК підкреслює, що будь-які санкції повинні відповідати принципам природної справедливості і поважати права людини.

МОК наполягає, що винні мають бути покарані найсуворіше через серйозність порушення, і тому вітає санкції щодо російської влади, відповідальної за порушення", - йдеться в заяві МОК.

"Однак з огляду на серйозність маніпуляцій, ми наполегливо закликаємо WADA зробити подальші дії. Це означає, зокрема, що WADA має передати файли в Раду Європи і ЮНЕСКО, з огляду на антидопінгову конвенцію Ради Європи та Міжнародну конвенцію ЮНЕСКО про боротьбу з допінгом у спорті.

Наприкінці цього процесу ми сподіваємося, що справедливість нарешті переможе і що будуть введені повні і належні санкції", - наголошено в заяві МОК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram