>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

НАБУ проводить обшук у центральному офісі Української асоціації футболу (оновлено)

Слідчі дії проводять у справі про закупівлю штучних футбольних полів.

НАБУ проводить обшук у центральному офісі Української асоціації футболу (оновлено)
Фото: sportarena.com

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять обшуки в будинку Української асоціації футболу (колишня Федерація футболу України).

Про це "Українським новинам" повідомив начальник прес-служби УАФ Ярема Городчук.

"Так, від ранку тривають слідчі дії", - сказав він.

Інших подробиць він не повідомив.

Водночас заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Володимир Кривенко повідомив, що слідчі дії проводять у справі про закупівлю штучних футбольних полів.

Здание Украинской ассоциации футбола
Фото: sportarena.com
Здание Украинской ассоциации футбола

Фото: sportarena.com

Як повідомляє сайт SportArena, на цей момент у будівлі перебувають близько 30 людей з НАБУ. Працівники УАФ стверджують, що детективи "вилучають документи, але поводяться максимально коректно". Слідчі фіксують усе на відеокамеру. Всередину Будинку футболу почали пропускати працівників Асоціації, які займаються підготовкою ігор збірної України.

Президент УАФ Андрій Павелко і генеральний секретар УАФ Юрій Запісоцький зараз перебувають у Парижі на заході від ФІФА. Перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко перебуває з робочим візитом у Львові, пов'язаним з підготовкою до матчів національної збірної України.

Оновлення. У НАБУ підтвердили проведення обшуку.

"Слідчі дії санкціоновані постановою суду і здійснюються в рамках розслідування можливих зловживань під час закупівлі за рахунок державного бюджету робіт і послуг з будівництва футбольних полів зі штучним покриттям. Попередня правова кваліфікація - ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК", - ідеться в повідомленні Бюро в Фейсбуці.

Відзначають також, що обшук узгоджено з генеральним прокурором України.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура отримала доступ до документів ФФУ у справі про закупівлю штучних футбольних полів. НАБУ відкрило провадження стосовно Павелка після публікації журналістського розслідування.

У квітні НАБУ провело обшук у будинку віце-президента ФФУ Костюченка, його підозрюють у шахрайській діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram