>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Хлопчик, якому Льюїс Гемілтон подарував свій болід, помер від раку

Гаррі Шоу був великим другом 5-разового чемпіона світу.

Фото: ВВС
5-річний британський хлопчик з містечка Редхілл Гаррі Шоу, якому 5-разовий чемпіон світу в класі машин Формула-1 Льюїс Гемілтон подарував свій старий бойовий болід, помер унаслідок тривалої хвороби, повідомляє BBC.

У 2018 році в Гаррі діагностували рідкісну форму раку кісток (саркому). Шанси на одужання дитини оцінювалися як мінімальні.

Гаррі був фанатом Формули-1, команди "Мерседес" і особисто Гемілтона. Перед стартом Гран-прі Іспанії він в "Інстаграмі" опублікував звернення до британського пілота, побажавши йому удачі та перемоги в гонці.

"Привіт, Льюїсе Гемілтон. Бажаю тобі удачі і перемоги в гонці в Іспанії. Спасибі за всі подарунки. З великою любов'ю, Гаррі. Па-па", - написав слабкий, але безжурний хлопчик, лежачи на ліжку в оточенні сувенірів, пов'язаних з "Мерседес" і особисто Гемілтоном.

Своєю чергою перед гонкою Льюїс виклав відповідь на своїй сторінці в Instagram. "Гаррі, ти навіть не уявляєш, як багато це повідомлення означає для мене, приятелю. Ти мій натхненник сьогодні. Я постараюся зробити так, щоб ти пишався мною. Ти дуже сильний хлопчик, і я хотів би бути таким самим сильним. Хочу, щоб світ побачив, який ти сильний, і помолився за тебе в цей важкий час. Люблю тебе Гаррі. Бережи тебе Господь. Твій друг, Льюїс", - написав Гемілтон.

Через кілька годин Гемілтон виграв Гран-прі Іспанії і присвятив свою перемогу Гаррі. Льюїс підкреслив, що саме він надихнув його на перемогу, і назвав хлопчика ангелом.

Листування продовжилося і після гонки в Монтмелло.

"Вітаю тебе, Льюїсе. Хороша робота. Я дійсно пишаюся тобою", - відповів хлопчик у своєму відеозверненні після гонки.

Він не знав, що на ранок його чекає великий сюрприз.

Фото: ВВС
Вранці до будинку, де Гаррі живе зі своїми батьками, під'їхав фургон команди "Мерседес". Міцні хлопці викотили на майданчик перед будинком справжній болід Формули-1, на якому Гемілтон брав участь у гонках раніше. Також хлопчикові від гонщика передали кермо, рукавички, в яких він виграв Гран-прі Іспанії, і трофей за перемогу.

Хлопчик був щасливий. У нього вистачило сил навіть на посмішку в камеру.

 

"

"Я не знайомий з Льюїсом. Але те, що ми бачили, говорить про те, яка він щира, порядна і приголомшлива людина. Він зробив подарунок від щирого серця, і його перемога на Гран-прі заради Гаррі багато означає для нас", - цитує BBC батька хлопчика.

Батьки Гаррі організували благодійний фонд, кошти з якого підуть на дослідження методів лікування саркоми Юінга.

Історія з Гемілтоном привернула неабияку увагу до фонду не тільки в Британії. До теперішнього моменту зібрано вже більше 125 тис. фунтів стерлінгів. Імовірно, подарований болід також буде продано з аукціону і кошти будуть додані до вже зібраної суми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram