>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Російські спортсмени, викриті на застосуванні допінгу, не збираються повертати олімпійські нагороди

МОК вимагає повернути медалі за три Олімпіади.

Російські спортсмени, викриті на застосуванні допінгу, не збираються повертати олімпійські нагороди
Фото: МОК

Всеросійська федерація легкої атлетики (ВФЛА) у відповідь на звернення Олімпійського комітету Росії (ОКР) повідомила всім дискваліфікованим за допінг атлетам, які досі не повернули нагороди Олімпійських ігор 2008 і 2012 років, негайно відправити медалі в ОКР.

"Ми отримали лист від ОКР і сповістили тих спортсменів, яким необхідно повернути нагороди Ігор 2008 і 2012 років, - цитує прес-аташе ВФЛА Наталію Юхареву "Спорт-Экспресс". - Хтось із атлетів заявив, що не збирається цього робити, хтось загубив нагороду або взяв паузу на роздуми, а деякі просто не відповідають на наші звернення", - зазначила Юхарева.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет (МОК) звернувся з офіційним листом до ОКР з вимогою до 24 грудня повідомити всі національні федерації про необхідність повернення олімпійських нагород 2008, 2012 і 2014 років тими спортсменами, які успішно виступили на Іграх, але потім після повторного огляду допінг-проб були покарані за порушення антидопінгових правил. Також мають повернути нагороди ті спортсмени, які були викриті на порушенні антидопінгових правил на Олімпійських іграх, але виступали в одній команді або екіпажі з покараними за допінг атлетами (легкоатлетична естафета, бобслей-четвірка).     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram