>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

ФФУ назвала причину перенесення матчу Україна - Туреччина з Дніпра до Анталії

Причина полягає у несправності системи електропостачання стадіону.

ФФУ назвала причину перенесення матчу Україна - Туреччина з Дніпра до Анталії
Фото: ФФУ

Федерація футболу України (ФФУ) пояснила, чому погодилася перенести до Анталії контрольний матч Україна - Туреччина, який мав пройти у Дніпрі.

В офіційному повідомленні ФФУ йдеться, що турецька сторона звернула увагу на погіршення погодних умов, яке очікується в другій половині листопада у широтах Дніпра. Окрім того, до уваги взяли те, що Туреччина виплатить компенсацію за перенесення матчу, яку можна направити на відновлення систем електропостачання "Дніпро-Арени", які вийшли з ладу напередодні.

"Представники турецької федерації футболу звернули нашу увагу на прогнозоване різке погіршення погоди у Дніпрі у другій половині листопада і попросили перенести матч до Туреччини. Це питання у телефонній розмові обговорили й головні тренери обох команд.

Окрім того, під час підготовки "Дніпро-Арени" до матчу з Туреччиною з'ясувалося, що резервні системи електропостачання стадіону вийшли з ладу. Проблему можна було вирішити до матчу, але це вимагало серйозних додаткових зусиль і фінансових витрат. До того ж такий оперативний ремонт не давав стовідсоткової гарантії якісної роботи електроустаткування під час гри", - йдеться у документі ФФУ, опублікованому на офіційному сайті організації.

"Саме від успішного проведення матчу Україна - Туреччина залежало рішення UEFA щодо сертифікації "Дніпро-Арени" як стадіону міжнародного рівня. Тому, зваживши усі "за" і "проти", було прийнято рішення розглянути прохання турецької федерації футболу. Пілся отримання згоди від тренерського штабу збірної України, ми провели переговори, які закінчилися лише 7 листопада.

Є попереднє рішення керівництва Федерації футболу України, що ФФУ за рахунок компенсації, отриманої від турецької федерації, візьме участь у фінансуванні повного відновлення системи електропостачання стадіону", - уточнюється в повідомленні.

Нагадаємо, матч Україна - Туреччина відбудеться 20 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram