>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Міжнародний олімпійський комітет відновив Росію в правах

Членство Паралімпійського комітету Росії все ще призупинено.

Міжнародний олімпійський комітет відновив Росію в правах
Фото: 4teller

Міжнародний олімпійський комітет відновив членство Росії, яке було припинено через допінговий скандал, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Про рішення комітету повідомив член МОК Шаміль Тарпіщев. Пізніше цю інформацію підтвердив голова Олімпійського комітету Росії Олександр Жуков.

При цьому, як наголошується, членство Паралімпійського комітету Росії все ще призупинено. Це означає, що на майбутній Паралімпіаді російські спортсмени виступатимуть під нейтральним прапором. Питання про відновлення членства паралімпійського комітету розглянуть не раніше закінчення змагань.

Очікувалося, що членство ОКР могло бути відновлено ще під час Олімпіади в Кореї, яка завершилася в минулі вихідні. Однак цього так не сталося - в тому числі через те, що в допінг-пробах російського керлінгіста Олександра Крушельницького і бобслеїстки Надії Сергєєвої знайшли заборонені препарати.

Нагадаємо, 5 грудня МОК відсторонив збірну Росії від Олімпіади-2018 в південнокорейському Пхенчхані через допінг, дозволивши виступати російським спортсменам, які замішані у вживанні допінгу під нейтральним прапором. Це перше в історії відсторонення від Олімпіади країни через допінг.

Крім того, виконком МОК зобов'язав Росію відшкодувати всі витрати, пов'язані з антидопінговим розслідуванням - всього 15 млн доларів.

Пізніше МОК заборонив виконання національного гімну країни і участь російської делегації в церемонії відкриття.

У підсумку на Ігри в Кореї були допущені тільки ті російські спортсмени, які отримали запрошення МОК.

Однак в лютому цього року Спортивний арбітражний суд (CAS) в Лозанні задовольнив апеляції 28 російських спортсменів, анулювавши їх дискваліфікації. Ще 11 російським олімпійцям арбітраж пом'якшив покарання - довічне відсторонення від Олімпіад замінили на недопуск на Олімпіаду в Кореї, але медалі їм повернуті не були.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram