>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Провідних російських спортсменів не пустили на Олімпіаду в Пхьончхані

Серед них - Антон Шипулін, Віктор Ан і Сергій Устюгов.

Провідних російських спортсменів не пустили на Олімпіаду в Пхьончхані
Фото: EPA/UPG

Провідного російського біатлоніста Антона Шипуліна (чемпіон Олімпіади в Сочі, чемпіон світу 2017 року), ковзаняра Віктора Ана (6-разовий олімпійський чемпіон, 20-разовий чемпіон світу) і лижника Сергія Устюгова (дворазовий чемпіон світу 2017 року) не пустили на Олімпіаду в Пхьончхані.

Про це повідомляють на сайті Олімпійського комітету Росії.

"Ми спочатку виходили з непорушного права всіх чистих спортсменів взяти участь в Олімпійських іграх. На превеликий жаль, у тому списку, який нам надали напередодні, не виявилося цілої низки провідних російських атлетів з кількох видів спорту. Ці спортсмени, як, наприклад, Віктор Ан, Антон Шипулін чи Сергій Устюгов, не були фігурантами розглядів в рамках комісії Освальда, вони також ніколи не були причетні до будь-яких допінгових історій, а всі численні здані ними за кар'єру проби свідчать про те, що про вони є чистими спортсменами. Попри це, їх імен у списку потенційних учасників Ігор на цей момент немає", - заявив перший віце-президент ДКР Станіслав Поздняков.

Нагадаємо, що збірна Росії не бере участі в зимовій Олімпіаді за рішенням Міжнародного олімпійського комітету. Росію покарали так за створення державної системи допінгу. При цьому чистим від допінгу спортсменам МОК дозволив узяти участь у змаганнях під олімпійським прапором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram