>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

УЄФА просить ФФУ обґрунтувати ліцензію київського "Динамо" для участі в єврокубках

У вересні ФФУ отримала офіційний лист від органу фінконтролю клубів УЄФА.

УЄФА просить ФФУ обґрунтувати ліцензію київського "Динамо" для участі в єврокубках
Фото: EPA/UPG

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) просить Федерацію футболу України обґрунтувати видану футбольному клубу "Динамо" ліцензію для участі в єврокубках.

Про це повідомляють на сайті федерації.

Відзначають, що слідча палата УЄФА з фінансового контролю клубів аналізує фінзвіти ФК "Динамо", на підставі яких ФФУ видала клубу ліцензію. У вересні в ФФУ надійшов лист від УЄФА, в якому члени палати попросили федерацію футболу надати додаткові матеріали з цього питання.

19 вересня 2017 року ФФУ отримала офіційний лист від органу фінансового контролю клубів (ОФКК) УЄФА. У документі йшлося про те, що слідча палата ОФКК провела 31 серпня засідання, на якому було вивчено фінансову документацію, надану клубом "Динамо" Київ. Ця перевірка виявила заборгованість щодо фінансових зобов'язань клубу, терміни погашення яких були порушені станом на 31 березня - крайній термін виплати таких боргів, що є однією з головних умов отримання ліцензії", - йдеться в листі.

Більш детальний аналіз, який провели члени палати, показав, що термін погашення цих заборгованостей закінчився понад 180 днів тому (на 30 червня 2017 року), що викликало стурбованість ОФКК з приводу обґрунтованості видачі ФФУ ліцензії "Динамо" для участі в єврокубках у поточному сезоні.

За підсумками цього аналізу ОФКК висловила стурбованість і попросила ФФУ надати додаткові матеріали щодо фінансової звітності клубу для детальнішої перевірки.

У разі необхідності ФФУ готова надати "Динамо" консультативну допомогу в роз'ясненні матеріалів, що надходять від УЄФА, щоб уникнути подібних непорозумінь у майбутньому. Нагадаємо, 2 листопада "Динамо" забезпечило собі вихід в 1/16 Ліги Європи УЄФА, обігравши швейцарську команду "Янг Бойз".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram