>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українська важкоатлетка повинна повернути олімпійську медаль через допінг

Рішення набуло чинності негайно.

Українська важкоатлетка повинна повернути олімпійську медаль через допінг
Фото: EPA/UPG

Міжнародний олімпійський комітет ухвалив, що українська важкоатлетка Юлія Калина повинна повернути медаль Лондонської літньої олімпіади через провал допінг-тесту 2012 року.

Про це повідомляє Укрінформ.

"У рамках процесу (боротьби з допінгом) МОК оголосив про те, що Юлія Калина, 27 років, Україна, сьогодні (13 липня) дискваліфікована для ігор ХХХ Олімпіади 2012 року в Лондоні і наказав повернути бронзову медаль зі змагань з важкої атлетики у ваговій категорії 58 кг", - йдеться в повідомленні штаб-квартири МОК.

Повторний аналіз зразків Калини з Лондона показав наявність в організмі забороненої речовини туринаболу.

Дисциплінарна комісія МОК заявляє, що спортсменка Юлія Калина порушила антидопінгові правила МОК, застосовні до ігор XXX Олімпіади в Лондоні 2012 року, і була дискваліфікована зі змагань, у яких вона брала участь і на яких посіла третє місце. Вона повинна повернути отримані бронзову медаль, диплом і значок.

Рішення набуло чинності негайно, реалізувати його повинен Олімпійський комітет України.

У МОК підкреслили, що пріоритетом своєї діяльності вважають захист "чистих" спортсменів і боротьбу з допінгом. Щоб забезпечити рівні умови для всіх "чистих" спортсменів на Олімпійських іграх у Ріо 2016 року, МОК увів спеціальні заходи, включаючи цілеспрямовані попередні дослідження й аналіз збережених проб з Олімпійських ігор Пекіна-2008 і Лондона-2012. Повторні аналізи проводять за вдосконаленими технологіями.

Нагадаємо, в червні Міжнародний олімпійський комітет вирішив не усувати всю збірну Росії від Олімпіади в Ріо-де-Жанейро, але дискваліфікація легкоатлетів, накладена Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерацій (IAAF) на Російську Федерацію, залишається чинною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram