>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Іньєста: у мене волосся дибки стає від перемог "Барси"

Андреса визнали найкращим гравцем фіналу

Іньєста: у мене волосся дибки стає від перемог "Барси"
Фото: EPA/UPG

У суботу "Барселона", перемігши "Юве" (3:1), виграла Лігу чемпіонів. Кращим гравцем фіналу визнано капітана каталонців Андреса Іньєсту. Для півзахисника це вже четверта перемога в ЛЧ. Стільки ж перемог у своєму активі має й Хаві, який замінив Андреса на 77-й хвилині.

Після матчу Іньєста зізнався, що абсолютно щасливий:

"Абсолютне щастя... Робота, яку ми робили весь цей рік, дала такий блискучий результат, як усі ці трофеї. Сьогодні нам протистояв дуже міцний "Ювентус". Перемогу я присвячую команді, всім нашим фанам, нашим сім'ям... Це був рік наполегливої праці, і завершити його саме так - неймовірно.

Кожен фінал складний. Суперник завжди сильний. Думаю, ми показали збалансовану гру і вичавили максимум з наших моментів. Коли треба було терпіти - ми терпіли. Мої вітання команді за відмінно виконану роботу!

Хаві? Найкращий кадр - це коли Хаві піднімає кубок Ліги чемпіонів у своєму останньому матчі. Кожен футболіст хотів би так завершити кар'єру. Я дуже радий за нього і за все те, що нам довелося пережити разом. Час віддати йому належне!

Шість років тому ми думали, що нам ніколи більше не виграти три трофеї в одному сезоні. Але ось ми зробили це знову, що було неймовірно важко, і хочемо цим насолодитися - піти і відсвяткувати як слід. Життя не завжди складається ідеально, тож свої перемоги треба відзначати. Ми не усвідомлюємо, як складно було зробити те, що ми зробили, тому треба радіти.

Коли я думаю про 4 перемоги в ЛЧ, волосся стає дибки. Коли я озираюся назад і розумію, як мені пощастило грати в "Барселоні" і вигравати всі ці кубки. Не впевнений, що усвідомлюю справжні масштаби наших досягнень хоча б на 10 відсотків. Завжди будуть нові випробування, і в наступному році ми хочемо зробити все це знову. Ми завжди чекаємо нових викликів - щоб прогресувати, ставати кращими і робити цей клуб, в який ми закохані без пам'яті, ще успішнішим. Я сподіваюся повторити цей тріумф у Лізі чемпіонів, але час покаже. Сьогодні хочу просто насолодитися п'ятим кубком нашого клубу".

Нагадаємо, в цьому сезоні "Барселона" виграла три турніри - Прімеру, Кубок Іспанії і Лігу чемпіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram